Caravantoilet

Chemisch toilet of cassettetoilet Thetford

Chemisch toilet of cassettetoilet in de caravan of camper

Sinds 1987 heeft vrijwel elke nieuw verkochte caravan of camper een chemisch toilet. Deze ontwikkeling is opgestart door de samenwerking tussen Thetford en Hobby, waarbij de eerste de bestaande versie van het chemisch toilet heeft omgevormd voor inbouw. Thetford voerde al sinds jaren de succesvolle draagbare chemische toiletuitvoering, de zogenaamde Porta Potti.

Dit chemisch toilet was en is zo succesvol dat het eigenlijk van typenaam een soortnaam geworden is.

Chemisch toilet: de werking

Een chemisch toilet werkt eigenlijk vrij simpel. Je hebt een toilet wat deelbaar is in 2 helften, de bovenkant van het chemisch toilet die sitting en meestal ook watertank is en se onderkant die het toiletafval bevat, de zogenaamde afvaltank of cassette. De draagbare versie, de porta potti heeft 2 splitsbare delen en de hele onderkant is de afvaltank en de bovenkant de zitting. Bij de inbouwversie is het toilet zo gemaakt dat de cassette (afvaltank) aan de zijkant door een deurtje eruit gehaald kan worden. Zo hoef je niet met het toiletafval door de wagen.

Toilet en chemische middelen

De porta potti zoals officieel ook de cassettetoilet heet, is op zich niet chemisch. Het is een mobiele toilet dat echter veelal gebruikt wordt in combinatie met “chemische”middelen om geur- en gasopbouw tegen te gaan. De marktleider in deze toiletvloeistoffewn is Thetford. De meest verkochte producten heten Aqua Kem Blue, Aqua Kem Green en Aqua Rinse.

De eerste, Aqua Kem Blue is het toevoegmiddel voor in de afvaltank om geur- en gasopbouw tegen te gaan en afval sneller af te breken. Aqua Rinse is voor de spoelwatertank wat een frisse geur toevoegt en tevens de opbouw van vervuiling in de spoelwatertank tegengaat.

Aqua Kem Green is hetzelfde middel in werking als Aqua Kem Blue maar dan op “biologische basis”.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *